Van 10 perced? Itt az idő a testedzésre!

Print
HL_fit_and_healty_while_you_travel
A testedzés beiktatása egy zsúfolt napirendbe kihívást jelenthet, de tudta Ön, hogy mindössze 10 percet kell megspórolnia a napjából, ahhoz, hogy egy gyors kardio-edzéssel feldobja az energiaszintjét?
Egy kis testedzés is jobb, mint ha egyáltalán nem végez gyakorlatokat! Ha nem tud beiktatni a napjába egy teljes, 60 perces edzésprogramot, egy gyors, de hatékony 10 perces kardio-löket nagyszerű módszer, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a rendelkezésére álló időből...
Bemelegítés: Bemelegítésként kezdjen egy dinamikus nyújtó gyakorlatsorral, amely tetőtől talpig ellazítja Önt. A mozdulatai legyenek lassúak és folyamatosakA testedzés beiktatása egy zsúfolt napirendbe kihívást jelenthet, de tudta Ön, hogy mindössze 10 percet kell megspórolnia a napjából, ahhoz, hogy egy gyors kardio-edzéssel feldobja az energiaszintjét?
Egy kis testedzés is jobb, mint ha egyáltalán nem végez gyakorlatokat! Ha nem tud beiktatni a napjába egy teljes, 60 perces edzésprogramot, egy gyors, de hatékony 10 perces kardio-löket nagyszerű módszer, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a rendelkezésére álló időből...
Bemelegítés: Bemelegítésként kezdjen egy dinamikus nyújtó gyakorlatsorral, amely tetőtől talpig ellazítja Önt. A mozdulatai legyenek lassúak és folyamatosak.
A testedzés beiktatása egy zsúfolt napirendbe kihívást jelenthet, de tudtad, hogy mindössze 10 percet kell megspórolnod a napodból, ahhoz, hogy egy gyors kardio-edzéssel feldobd az energiaszintedet?

Egy kis testedzés is jobb, mint ha egyáltalán nem végzel gyakorlatokat! Ha nem tudsz beiktatni a napodba egy teljes, 60 perces edzésprogramot, egy gyors, de hatékony 10 perces kardio-löket nagyszerű módszer, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a rendelkezésedre álló időből...

Bemelegítés: Bemelegítésként kezdj egy dinamikus nyújtó gyakorlatsorral, amely tetőtől talpig ellazít. A mozdulataid legyenek lassúak és folyamatosak.

Végezz karkörzést, miközben helyben jársz, 30 másodpercig!
Végezz helyben járást, magas térdemeléssel, amit karlendítésekkel egészítesz ki, 30 másodpercen keresztül!
10 vádli emelés - állj enyhe terpeszbe, hogy a lábfejeid és a vállad egy vonalba kerüljenek és emelkedj lábujjhegyre!. Tartsd egy másodpercig, majd ereszkedj vissza!
10 guggolás - állj enyhe terpeszbe, hogy a lábfejeid és a vállad egy vonalba kerüljenek és a lábujjaid előre felé mutassanak! Ereszkedj le „beülő” pozícióba, mintha egy székre készülnél leülni! Tartsd a pozíciót egy másodpercig, majd a csípődből indítva újra állj fel!
10 enyhe kitörés. A kitörés egyszerűen egy előre felé tett kilépés, majd ugyanazzal a lábbal vissza. Tedd csípőre a kezed, tartsd a hátadat egyenesen és tegyél egy hatalmas nagy lépést előre felé, miközben a hátsó térdeddel a föld felé közelítesz! Tartsd ki a kitörést két másodpercig, majd lépj vissza! Ismételd meg a másik lábbal is!
Helyben kocogás 30 másodpercig.

Cardio löket: Végezd mindegyik gyakorlatot 30 másodpercig, majd válts a következőre! Ismételd a sorozatot, vagy egészítsd ki ezt a 10 perces gyakorlatsort a hátsó combizmokra irányuló gyakorlataimmal  (a Herbalife YouTube csatornáján), amelyet egy levezető nyújtás követ! Iktass be a gyakorlatsorba súlyzók használatát is, hogy elősegítse a fejlődésedet!

1. Helyben járás (ahogy a bemelegítéskor tetted).
2. Enyhe kitörés elülső karnyújtással. Miközben leereszkedsz a kitörésbe, emeld fel mindkét karodat magad elé, és tartsd kinyújtva a földdel párhuzamosan! A csípődből indítva újra állj fel és ereszd le a karjaidat!
3. Helyben kocogás.
4. Mélyebb guggolások válltolással. Ereszkedj le egy mélyebb guggolásba (arra törekedve, hogy a combjaid a padlóval párhuzamosan legyenek), miközben a karjaidat a mellkasod felé behajlítod! Felállás közben végezz hagyományos válltoló mozdulatot, úgy, hogy a kezeidet magasra nyújtod a fejed fölé!
5. Terpesz-zár szökdelés; a karok oldalra, vagy fej fölé emelésével.
6. Jobb lábas kitörő mozdulat, oldal irányú karemeléssel. Ereszkedj le támadóállásba, úgy, hogy a jobb lábad a bal előtt legyen! Emeld fel a karjaidat tartsd meg, és emelkedj fel! Ismételd meg a jobb lábadon maradva!
7. Oldalsó ugrások – lépj, vagy ugorj oldal irányban oda-vissza!
8. Bal lábas kitörő mozdulat, vállemeléssel. Ereszkedj le támadóállásba, úgy, hogy a bal lábad a jobb lábad előtt legyen, a karjaid pedig a tested mellett!
Miközben felemelkedsz tartsd mindkét lábfejedet a helyén és húzd fel mindkét válladat! Ismételd meg a bal lábadon maradva!

Írta: Samantha Clayton, AFAA, ISSA. Samantha a Herbalife fitnesz képzésének szenior igazgatója.hu-HU | 2018.02.19. 2:05:21 | NAMP2HLASPX04