Górcső alatt a napvédelem mítoszok

Print
HL_CNL_071715_100px_Sunscreen_Myths_Exposed

Talán úgy gondolja, hogy már mindent tud, amit a napvédő termékekről tudni érdemes, attól kezdve, hogy hányas faktorszámot kell használnia egészen addig, hogy milyen területeken kell azokat alkalmaznia, de biztos benne, hogy nem keveri össze a tényeket a tévhitekkel? Állandó szépségápolási szakértőnk, Jacquie Carter felfedi az igazságot a napvédő termékekkel kapcsolatos, leggyakrabban előforduló legendákról és bemutatja, hogyan tudja hatékonyabban védeni a bőrét, hogy az megőrizze fiatalos és egészséges kinézetét

"Csak a világos bőrű embereknek kell napvédő krémet használnia." 
Nem számít, hogy sötétebb, vagy világosabb a bőrünk, minden embernek rendszeresen kell napvédő krémet használnia. Ha nem védi, minden ember bőre le tud égni és ettől idő előtt öregedésnek indul, tehát győződjön meg róla, hogy megfelelő naptejjel óvja a bőrét.

"Ha a napvédő krémen az áll, hogy vízálló, akkor nem kell magunkat újrakenni." 
A „vízálló” kifejezés félrevezető, és nem is lenne szabad megjelennie a napvédő termékeken, mivel ezeknek a természetéből fakad, hogy vízbe merüléskor lemosódnak a bőrről. Keressen olyan vízálló termékeket, amelyeken feltüntetik, hogy mennyi ideig képes a napvédő krém víz alatt, vagy izzadás során megtartani az általa biztosított faktorszámú védelmet. Például: SPF 15 – 40 percig vízálló.

"A napvédő krémek csak a test bizonyos részein használhatóak"
Minden, a napsugárzásnak kitett bőrfelületnek szüksége van védelemre, beleértve a lábfejeket, füleket, hátat, karokat, nyakat, és így tovább. A legtöbb ember csak az arcára figyel, mivel finom vonalakat és minél kevesebb ráncot szeretne az arcára, de számos egyéb terület is (mint a vállak, a kézfej és a lábak) ki van téve a nap káros hatásainak, amelyek öregedési foltokat okoznak. Ha egy kis tubusos napvédő krémet tart az autójában, vagy a táskájában, könnyebben eszébe jut, hogy kenje be magát újra.

"A sminkem tartalmaz napvédelmet, ezért nincs rá szükség, hogy külön is alkalmazzak." 
A napvédő faktorszámmal rendelkező sminkeket általában nem egyenletes mértékben visszük fel a bőrünkre, például egy kis pirosító gyors felvitele, vagy egy kevés alapozó pamacsolás nem elegendő ahhoz, hogy a megfelelő védelmet biztosítsa. Habár ez nagyszerű kiegészítő védelem, fontos, hogy megfelelő napvédő termékeket is használjunk. Keressen 30-as faktorú, és mind UVA, mind UVB védelmet nyújtó nappali hidratáló krémet.

"A felnőttek számára készült napvédő termékek, nem nyújtanak olyan védelmet, mint amelyek a gyermekek számára készülnek." 
Mind a felnőttek, mind a gyermekek számára készült napvédő termékek ugyanazokat az aktív napvédő összetevőket tartalmazzák, és azonos védelmet nyújtanak. Ugyanakkor különböző összetételű termékek léteznek, amelyekre általában jellemző, hogy amelyeket a gyermekek számára készítenek, azok finomabb, érzékeny bőrre való krémek, például illatanyag-mentesek, vagy nem tartalmaznak parabéneket.

"A tavaly vásárolt napvédő termékek még idén is jók lesznek." 
Ha tavalyról maradt napvédő krémje, azt javasolom, hogy dobja ki. A napvédő termékek használata nem szezonális jellegű, a bőr védelme egész évben fontos, tehát ha minden nap használja, nem lehet belőle maradék. Mindig ellenőrizze a lejárati dátumot is, mivel a napvédő termékek idővel elveszítik a hatékonyságukat.hu-HU | 2018.02.19. 2:04:03 | NAMP2HLASPX04