Téli szépségápolási problémák

Print
Téli szépségápolási problémák

Bármilyen évszak is van, a szép bőr a szépséggel kapcsolatos önbizalom alappillére. A szép bőrt nehezebb elérni a hidegebb, téli hónapok alatt, de ebben az időszakban is lehet csodálatos a külsőnk és a közérzetünk hála az alábbi 6 tippnek, amelyek segítenek száműzni a téli szépségápolási problémákat…

Amikor az északi félteke elkezdi érezni a levegő lehűlését, sokan tapasztaljuk, hogy megváltozik a bőrünk. Télen kevesebb a levegő nedvességtartalma, és a beltéri fűtési rendszerek is szárítják a bőrt, ezért fontos, hogy a téli bőrápolási rutinunkat a megváltozott körülményekhez igazítsuk, hogy bőrünk továbbra is ragyogóan nézzen ki.

1. téli szépségápolási szabály: Hidratáljunk!

A melegebb hónapok alatt automatikusan több folyadékot iszunk. Ne csökkentsük a vízfogyasztást csak azért, mert kint hidegebb van! Valószínűleg nem vágyunk egy pohár jéghideg vízre, mint nyáron, de a szobahőmérsékletű víz, vagy egy csésze meleg tea biztosítja számunkra a hidratálást.

2. téli szépségápolási szabály: Ápoljuk az ajkainkat!

Télen a repedezett ajkak lehangolóak. Fájdalmas is lehet, ha különösen hideg levegő éri az ajkakat, és nehézséget okoz, hogy a szépségápolási termékek az ajkakon maradjanak, és jól nézzenek ki. Védje ajkait SPF fényvédőt tartalmazó hidratáló ajakápolóval.

3. téli szépségápolási szabály: Használjunk fényvédőt!

A hidegebb hőmérséklet nem jelenti azt, hogy nincsenek ultraibolya sugarak, ezért télen se felejtsük el a fényvédőt. Ha több hidratálásra van szükségünk, próbáljuk ki a bőrtápláló fényvédő krémeket, vagy használjunk fényvédőt a tápláló krém után.

4. téli szépségápolási szabály: Ne feledkezzünk meg a kezünkről!

Az ajkakhoz hasonlóan a kezeinken lévő bőr is vékony és érzékeny, és télen hajlamos lehet a repedezésre. Használjunk kézkrémet a kezek ápolására, és a nagyon hideg időben naponta többször is kenjük be a kezünket! Praktikus okból hordjunk magunknál kis kiszerelésű kézkrémet, vagy tartsuk az irodában, az autóban, vagy a táskánkban. Ne feledkezzen meg a kesztyűről sem, amikor a szabadba megy, a kesztyű nem csak melegen tartja a kezünket, hanem megvédi a bőrt a hidegtől is!

5. téli szépségápolási szabály: Válasszunk okosan kozmetikumokat

Észrevette már valaha, hogy az alapozót, vagy a pirosítót télen nem olyan könnyű fölvinni a bőrünkre? Ez azért van, mert a bőrünk szárazabb, ami pikkelyesedést, és száraz foltokat okoz. Ebben az időszakban a sminkalapozó krém használata segít, hogy a sminket könnyebben föl tudjuk vinni a bőrünkre, a színezett hidratálókrémek pedig hidratálják a bőrt, és le is fedik anélkül, hogy kiszárítanák a bőrt. Amikor téli kozmetikumokat választunk, keressük a hidratáló összetételű termékeket (pl. krém pirosítót, vagy folyékony alapozót)

6. téli szépségápolási szabály: Váltogassuk a termékeket az évszakoknak megfelelően!

A bőrápolási szokásaink sokban különbözhetnek a különböző évszakokban, különösen akkor, ha olyan területen élünk, ahol szélsőséges a hőmérsékletingadozás. (vagy a kinti és a benti levegő hőmérséklete között nagy a különbség a központi fűtés miatt). Csak Ön tudja eldönteni, melyik terméket jó érzés viselni. Például, ha a bőre télen szárazabb, javasolt a hidratáló összetételű termékek használata az arclemosótól a dekorkozmetikai termékekig.hu-HU | 2018.02.19. 2:08:52 | NAMP2HLASPX04