This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more here»

Módosítottuk Adatvédelmi szabályzatunkat. Az elolvasásához kattintson ide.

Hogyan éljük túl az ünnepi parti időszakot – gyönyörűen

Print
Hogyan éljük túl az ünnepi parti időszakot

Itt vannak az ünnepek! Ez a parti túlélő útmutató segít, hogy gyönyörű és magabiztos maradhasson, nem számít, mit hoz az élet.

A csillogó parttik és családi ünnepségek időszaka elérkezett! De minden partinál előfordulhat, hogy szépségápolási katasztrófával végződik, legyen szó a fogsorra kenődött rúzsról, vagy szétesett frizuráról. Szerencsére egy kis előkészülettel megakadályozhatóak az ilyen balesetek. Próbálja ki ezeket a tippeket a parti előtt, közben és utána, hogy az ünnepek alatt végig a legjobb formáját mutathassa.


A parti előtt: készítse össze neszesszerét

Idén próbáljon összekészíteni egy mini „parti elsősegély készletet”, amelyet szükség esetére az autóban, vagy a táskájában hagyhat. Ha időben összekészíti a túlélő készletet, biztos lehet benne, hogy minden lehetséges szépségápolási katasztrófával, sikerrel tud szembe nézni. Az én személyes parti elsősegély készletem a következőket tartalmazza:

  • Mini dezodor - Egyszer mindannyian felejtettük már otthon a dezodort. Ez nem olyan élmény, amelyet szívesen megismételnék, ezért ezt is tartok a parti készletemben!

  • Úti fogkefe és fogkrém – Arra az esetre, amikor a rágó, vagy a mentolos cukorka már nem használ.

  • Fájdalomcsillapító  – Fejfájással nem táncolhatja át az éjszakát! A fájdalomcsillapító segít, hogy a szórakozásra koncentrálhasson!

  • Kézkrém – A rengeteg ölelkezés és kézfogás a partik alkalmával azt jelenti, hogy jóval többször mosunk kezet, mint általában. Úgy gondoskodom kezem bőrének puhaságáról, hogy kézkrémet használok, amilyen gyakran csak lehet.

  • Úti parfüm – Egy retikülre méretezett parfüm ideális arra, hogy Ön bármikor felfrissíthesse az illatát!

A parti előtt: ne bízza a véletlenre

Amikor sietve készül elindulni a partira, az utolsó dolog, amire vágyik, hogy felesleges, újabb lépésekkel kelljen kiegészítenie a szépségápolási rutinját. Itt következik három egyszerű tipp, amelyekkel pillanatok alatt készen áll a partizásra:

Arc: Úgy tudja megakadályozni, hogy a rúzs a fogaira kenődjön, hogy egy extra adag ajakbalzsamot ken az ajkai közepére (a belső oldal irányába). Ez megfelelő síkosságot biztosít, ahhoz, hogy a rúzs ne tudjon a fogakra kenődni.

Test: Adjon egy kis olajat a testápolójához az egyenletes felszínű, ragyogó lábakért. Egy pici csepp olíva olaj a szokásos testápolóba cseppentve segít egy kis extra ragyogást adni a lábainak, visszaverni a fényt és így elterelni a figyelmet az esetleges foltokról, striákról, vagy visszerekről.

Haj: Várja meg, hogy a haja teljesen megszáradjon, mielőtt bármilyen hajformázó szerrel kezeli (kivéve azokat, amelyeket kifejezetten a nedves hajra kell alkalmazni, mint például a hajpakolás), hiszen a legtöbb hajformázó termék hatékonysága csökken, ha nedves hajra alkalmazzák.


A partin: Legyen kreatív

Néha olyan szépségápolási vészhelyzetek állnak elő, amelyet az elsősegély készlettel sem tud megoldani. Bemutatok néhányat a kedvenc kreatív tippjeim közül, amelyek a váratlan szépségápolási helyzetek megoldására szolgálnak:

Regulázza meg rakoncátlan tincseit kézápoló krémmel. Kenjen a kezére egy kis kézápoló krémet, majd futtassa végig a kezeit a haján. A kézápoló súlya minden rakoncátlan tincset megreguláz – mindössze arra kell ügyelnie, hogy ne használjon belőle túl sokat!

Tegye egyenletessé beszakadt körmét egy gyufásdobozzal. A gyufásdoboz érdes felülete jól helyettesíti a körömreszelőt.

Kerülje el a kellemetlen leheletet egy szelet citrommal. Ha a partin falatozgatott és fel akarja frissíteni a leheletét, de nincs kéznél fogkefe, vagy mentolos cukorka, próbáljon egy szelet citromot rágcsálni – a citrusfélék segítik a nyáltermelést, ami segít elnyomni a rossz leheletet.


A parti után: Tartsa kézben az utóhatásokat

Lehet, hogy követte tanácsaimat arra nézve, hogy hogyan maradjon friss és gyönyörű a parti alatt, de néha szüksége lehet egy kis segítségre abban is, hogy másnap is a legjobb formáját hozza. (Ne feledje, az elegendő mennyiségű alvás a szépség elengedhetetlenül fontos hozzávalója!) Íme néhány módszer, amivel csökkenthetük a késő éjjelig tartó partizás szépségünkre gyakorolt hatásait:

Táskás szemek: Feküdjön le és tegyen a szemére használt tea filtereket 10 percre. Ha nincsenek kéznél tea filterek használjon kanalakat, amelyeket előző este betett a hűtőszekrénybe és tegye azokat a szemére. A hideg segít csökkenteni a duzzadást és minden pangó folyadék felszívódását.

Sötét karikák: Használjon krémes állagú korrektort a sötét karikák elfedésére. Győződjön meg róla, hogy a korrektor hidratáló hatású, és könnyen felvihető, mivel a bőr a szem alatti részen nem termel annyi zsírt, mint az arc többi részén.

Sápadt bőr: Kölcsönözzön csillogást a bőrének egy vékony réteg bronzosítóval azokon a részeken, ahol a nap természetesen is barnítaná, mint például az arccsontok felett, a homlokon, a halántékon, az orr két oldalán és az állon. Ezt követően vigyen föl rá egy leheletnyi rózsaszín pirosítót.

A legfontosabb, hogy magabiztosnak és gyönyörűnek érezze magát kívül-belül. Ha követi a szépségápolási tippjeimet, egyetlen parti során sem lesz olyan szépségápolási probléma, amellyel ne tudna megbirkózni. Arra összpontosíthatja a figyelmét, amire valóban kell, vagyis, hogy jól érezze magát

Szerző: Jacquie Carter, szépségápolási szakértő. Jacquie a Herbalife Szépségápolási Osztályának Igazgatója.hu-HU | 2019.06.26. 18:53:17 | NAMP2HLASPX01