Nassolj okosan! 5 ok, amiért a nassolás jótékony hatású

Print
Nassolj okosan
  1.  Az egészséges nassolnivalók ellenőrzött mennyiségben fogyasztva értékes részei mindennapi étrendünknek, hiszen ezeknek köszönhetően nem kívánjuk meg a kilóink számát gyarapító, egészségtelen finomságokat.
  2. Az egészséges nassolnivalók féken tartják az éhségérzetet, és állandó energiát biztosítanak szervezetünk számára a nap folyamán.
  3. A többszöri nassolásnak köszönhetően ésszerűbben táplálkozunk a főétkezésekkor. Ha gyakrabban eszünk, kisebb mennyiséggel is beérjük az egyes étkezések alkalmával, mivel tudjuk, hogy néhány óra múlva ismét ehetünk.
  4. A nassolnivalók beiktatásával kielégíthetjük szervezetünk táplálékigényét. Naponta 7-10 adag zöldségre és gyümölcsre, több adag tejtermékre, valamint fehérjére van szükségünk. Nem könnyű feladat a három főétkezés keretében bevinni ezt a temérdek ételt.
  5.  Az egészséges étkezés szépsége, hogy a magas rosttartalmú zöldségek és gyümölcsök és teljes kiőrlésű gabonák viszonylag kevés kalóriát tartalmaznak. Ennek következtében néhány óránként viszonylag nagy mennyiségű, minőségi táplálékot fogyaszthatunk anélkül, hogy túl sok kalóriát vinnénk be a szervezetünkbe. 

Szerző: Susan Bowerman, MS, RD, CSSD. Susan a Herbalife fizetett szaktanácsadójahu-HU | 2020.02.19. 17:59:18 | NAMP2HLASPX01