This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more here»

Módosítottuk Adatvédelmi szabályzatunkat. Az elolvasásához kattintson ide.

Szívügyed az egészséged?

Print
How to be heart healthy

Szívbarát étrend

A süteményekben, a magas zsírtartalmú termékekben és a feldolgozott húskészítményekben található telített és transz-zsírok mind hozzájárulnak a magas koleszterinszinthez. Mi a Herbalife-nál, nem hiszünk benne, hogy meg kell fosztanod magad a kedvelt ízektől; próbálj egészséges cseréket végrehajtani az ételek terén, hogy csökkentsd a magas koleszterinszint kialakulásának esélyét!

Iktasd ki:

  • A fogyasztásra készen kapható snackeket, mint a chipsek. Ezek gyakran bővelkednek a koleszterinszint emeléséért felelős telített zsírokban, sóban és cukorban.
  • Az ételek bő olajban sütését. A főző olajok gyakran rengeteg egészségtelen zsírt tartalmaznak.
  • A feldolgozott húskészítményeket. Próbálj ki helyettük soványabb vörös hús részeket; ezek kevesebb telített zsírt tartalmaznak.
  • A tortákban, süteményekben, fehér kenyérben, fehér tésztában, stb. található „fehér” szénhidrátokat.

Iktasd be:

  • Az egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírokat; válaszd a mogyoróféléket, a magvakat, a szójababot, vagy az olivát!
  • Az ételek posírozását, grillezését, párolását és főzését - ez azt jelenti, hogy nem fogsz szükségtelen, egészségtelen zsírt fogyasztani.
  • Az egészséges szív számára kedvező zsírokért és Omega-3-akért válassz olajos halakat, mint a lazac, vagy a sovány szárnyas húsok!   A szója-, és savófehérje nagyszerű alternatív fehérje források.
  • A rostokat - a teljes kiőrlésű gabonák, a zab, a gyümölcsök és zöldségek természetes módon tartalmazzák a növényi szterinek és sztanolok jelentős mennyiségét; amelyekről kimutatták, hogy csökkentik a „rossz” LDL koleszterinszintet.*

*Gylling H, Plat J, Turley S, Ginsberg HN, Ellegård L, Jessup W, Jones PJ, Lütjohann D, Maerz W, Masana L, Silbernagel G, Staels B, Borén J, Catapano AL, De Backer G, Deanfield J, Descamps OS, Kovanen PT, Riccardi G, Tokgözoglu L, Chapman MJ; European Atherosclerosis Society Consensus Panel on Phytosterols. Plant sterols and plant stanols in the management of dyslipidaemia and prevention of cardiovascular disease. Atherosclerosis 2014; 232(2): 346-60.



hu-HU | 2018.11.20. 19:49:15 | NAMP2HLASPX03