5 módszer, hogy fitt maradj az új évben

Print
5 Ways to Get Fit in the New Year
Fúziós fitnesz

Az edzők tudják, hogy a nagyszerű eredmének eléréséhez egy alapos köredzés szükséges, ami tartalmaz kardió, erősítő, állóképesség növelő és nyújtó elemeket is. Nagyon izgalmas, ahogy az edzők összekombinálják ezeket az elemeket egy komplett, szórakoztató programmá. A közelmúltban számos új fúziós fitnesz órát láthattunk eindulni, amelyek 20-45 percbe sűrítve kombinálják a különböző mozgásformákat, mint az erősítő jóga, pilates, kardió, erősítés, stb. A jelenleg nagyon népszerű kettős kombináció (pl Pilates + Boxing = Piloxing) akár három, vagy több mozgásforma kombinációjára is felfejlődhet. Formábahoz és mivel nagyon élvezetes, biztosan kitart az új évben is. 

Praktikus megközelítés

A vissza az alapokhoz funkcionális, saját testsúlyos edzés nagyon sok embernek segített tavaly, hogy formába hozza magát. A magas intenzitású interval edzések (HIIT) bevezetése óriási siker volt az elfoglalt emberek körében, akiknek nagyon szoros időbeosztása van, és a maximális teljesítményt akarják kihozni magukból viszonylag rövid idő alatt, mindenféle felszerelés használata nélkül. Az egyszerű, “vissza az alapokhoz” típusú edzések továbbra is népszerűek maradnak, mivel ez az edzésforma szinte bárhol végezhető, és nem kell hozzá sok idő sem.

Versenyőrület

Az olyan jellegű versenyek, mint a közösségi 5k futások, spártai versenyek, akadályfutások és triathlonok újabb és újabb fitneszőrülteket vonzanak az új évben is. Ezek az események egyre inkább megfizethetőek és nagyon sok helyen tagsági díjat sem kérnek a felkészítéső csoportokban, amik segítenek felkészülni a következő ilyen versenyre. Egy versenyre való nevezés nagyszerű arra, hogy elkötelezett maradj és motivált legyél.abban, hogy tovább fejleszd magad.

Online Fitnesz

A legtöbb embernek már leáldoztak azok a napok, amikor heti háromszor egy órára lementek az edzőterembe és különböző izomcsoportokon dolgoztak. Az élet egyszerűen túl elfoglalt és a legtöbb embernek nincs türelme és kitartása az ilyen jellegű elköteleződésekhez. Egy átlagos ember, aki edzeni akar, rövid időt szeretne eltölteni maximális erőbedobással, magas intenzitású edzésekkel, a lehető legtöbb napon a hét során. Az emberek elkezdek a napi 20-30 perces edzésekre átállni.

És éppen ezért a hatékony online fitnesz programok továbbra is népszerűek lesznek 2018-ban is, sőt tovább növekednek. Úgy képzelem, hogy egyre több ember használja majd az okostelefonját, hogy rövid, teljes testet megmozgató edzést végezzen. Az én Herbalife fit tippek videóim és a Herbalife24 Active Body Fit videóim pontosan az ilyen típusú edzésre vágyó embereknek van kifejlesztve. Ráadásul a streaming, vagy élő videómegosztás is egyre egyszerűbbé válik, így akár útlevél nélkül is élvezheted az országhatáron átnyúló online edzéseket, ráadásul saját otthonodban, vagy ahol szeretnéd.

Függetlenül attól, hogy milyen fitneszőrületet választasz ebben az évben, fontos megértened, hogy a legjobb eredményeket az edzés és a kiegyensúlyozott táplálkozás kombinációja fogja meghozni számodra. Állíts fel új edzési célokat erre az évre és kerülj jó formába idén!

Írta Samantha Clayton, AFAA, ISSA. Samantha a Herbalife Fitnesz edukációs igazgatójahu-HU | 2020.02.19. 17:10:58 | NAMP2HLASPX04