This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more here»

Módosítottuk Adatvédelmi szabályzatunkat. Az elolvasásához kattintson ide.

Tedd hatékonnyá edzéseidet!

Print
Tedd hatékonnyá edzéseidet!

Zsírt égetni, testsúlyt csökkenteni és a testünket feszesíteni sokféleképpen lehet. A komfort zónánkból való kilépéshez csupán akaraterő kell. Próbáld meg heti edzésmunkád során alkalmazni az alábbi tippjeimet.

Szakíts időt az állóképességi edzésre! 

Legalább heti egyszer próbálj időt szakítani egy hosszabb kardió edzésre! A hosszabb időn át, kényelmes tempóban végzett futás, gyaloglás vagy kerékpározás nagyszerű módja a zsírégetésnek. A hosszú edzések során ugyanis a szervezetünk főként zsírból nyeri az energiát. Ha növeljük az intenzitást, testünk a szénhidrát raktárait kezdi el mozgósítani. Próbálj 10-es skálán 6-os intenzitási szinten edzeni!  Szerintem érzelmileg is jót tesz, ha hetente 60-90 percig csak magadra koncentrálsz.

Végezz intervall edzést!

Az utólagos zsírégető hatása miatt óriási támogatója vagyok az intervall edzésnek. A nagy intenzitású intervall edzések közben a szervezet szénhidrátokból nyer energiát, azonban a regenerálódás során zsírt éget. Az intervall edzés kevesebb időt igényel a folyamatos, egyenletes tempójú edzésnél. Egy mindössze 30 perces tréninggel hihetetlen mennyiségű zsírt lehet elégetni. Hetente kétszer próbálj intervall edzést végezni.

Erősítő edzés

Ha sovány izomtömeget építesz, pihenés közben is több kalóriát éget el a szervezeted. A sovány izmok táplálása több energiát igényel, mint a zsíré, ezért hosszú távon hatékonyabban fogod égetni a zsírt. Az erősítő edzés duplán jótékony hatású, mivel regenerálódásra kényszeríti a szervezetet, ezért a zsírégetés az edzőterem elhagyása után még hosszú ideig tart!

Töltsd fel energiaraktáraidat!

Eredményeinket nagyban befolyásolja, hogy milyen energiaforrást választunk. Fontos, hogy nap mint nap megfelelő arányban vigyél be a szervezetedbe szénhidrátokat, egészséges zsírokat és fehérjét. Arra különösen figyelj, hogy az edzések, különösen a hosszú edzések után, fél órán belül fogyassz fehérjét! Edzések után némi szénhidrátra is szükségünk van izmaink glikogénraktárainak újratöltéséhez.

Pihenj

Pihenés közben szervezetünk alkalmazkodik a terheléshez. Ha hetente öt napon át keményen edzünk, két napot hagyjunk a pihenésre, regenerálódásra.

Szerző: Samantha Clayton, AFAA, ISSA. Samantha a Herbalife fitnesz képzésének igazgatója.hu-HU | 2019.06.26. 19:16:42 | NAMP2HLASPX01