This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more here»

Módosítottuk Adatvédelmi szabályzatunkat. Az elolvasásához kattintson ide.

Van 10 perced? Itt az idő a testedzésre!

Print
HL_fit_and_healty_while_you_travel
A testedzés beiktatása egy zsúfolt napirendbe kihívást jelenthet, de tudta Ön, hogy mindössze 10 percet kell megspórolnia a napjából, ahhoz, hogy egy gyors kardio-edzéssel feldobja az energiaszintjét?
Egy kis testedzés is jobb, mint ha egyáltalán nem végez gyakorlatokat! Ha nem tud beiktatni a napjába egy teljes, 60 perces edzésprogramot, egy gyors, de hatékony 10 perces kardio-löket nagyszerű módszer, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a rendelkezésére álló időből...
Bemelegítés: Bemelegítésként kezdjen egy dinamikus nyújtó gyakorlatsorral, amely tetőtől talpig ellazítja Önt. A mozdulatai legyenek lassúak és folyamatosakA testedzés beiktatása egy zsúfolt napirendbe kihívást jelenthet, de tudta Ön, hogy mindössze 10 percet kell megspórolnia a napjából, ahhoz, hogy egy gyors kardio-edzéssel feldobja az energiaszintjét?
Egy kis testedzés is jobb, mint ha egyáltalán nem végez gyakorlatokat! Ha nem tud beiktatni a napjába egy teljes, 60 perces edzésprogramot, egy gyors, de hatékony 10 perces kardio-löket nagyszerű módszer, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a rendelkezésére álló időből...
Bemelegítés: Bemelegítésként kezdjen egy dinamikus nyújtó gyakorlatsorral, amely tetőtől talpig ellazítja Önt. A mozdulatai legyenek lassúak és folyamatosak.
A testedzés beiktatása egy zsúfolt napirendbe kihívást jelenthet, de tudtad, hogy mindössze 10 percet kell megspórolnod a napodból, ahhoz, hogy egy gyors kardio-edzéssel feldobd az energiaszintedet?

Egy kis testedzés is jobb, mint ha egyáltalán nem végzel gyakorlatokat! Ha nem tudsz beiktatni a napodba egy teljes, 60 perces edzésprogramot, egy gyors, de hatékony 10 perces kardio-löket nagyszerű módszer, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a rendelkezésedre álló időből...

Bemelegítés: Bemelegítésként kezdj egy dinamikus nyújtó gyakorlatsorral, amely tetőtől talpig ellazít. A mozdulataid legyenek lassúak és folyamatosak.

Végezz karkörzést, miközben helyben jársz, 30 másodpercig!
Végezz helyben járást, magas térdemeléssel, amit karlendítésekkel egészítesz ki, 30 másodpercen keresztül!
10 vádli emelés - állj enyhe terpeszbe, hogy a lábfejeid és a vállad egy vonalba kerüljenek és emelkedj lábujjhegyre!. Tartsd egy másodpercig, majd ereszkedj vissza!
10 guggolás - állj enyhe terpeszbe, hogy a lábfejeid és a vállad egy vonalba kerüljenek és a lábujjaid előre felé mutassanak! Ereszkedj le „beülő” pozícióba, mintha egy székre készülnél leülni! Tartsd a pozíciót egy másodpercig, majd a csípődből indítva újra állj fel!
10 enyhe kitörés. A kitörés egyszerűen egy előre felé tett kilépés, majd ugyanazzal a lábbal vissza. Tedd csípőre a kezed, tartsd a hátadat egyenesen és tegyél egy hatalmas nagy lépést előre felé, miközben a hátsó térdeddel a föld felé közelítesz! Tartsd ki a kitörést két másodpercig, majd lépj vissza! Ismételd meg a másik lábbal is!
Helyben kocogás 30 másodpercig.

Cardio löket: Végezd mindegyik gyakorlatot 30 másodpercig, majd válts a következőre! Ismételd a sorozatot, vagy egészítsd ki ezt a 10 perces gyakorlatsort a hátsó combizmokra irányuló gyakorlataimmal  (a Herbalife YouTube csatornáján), amelyet egy levezető nyújtás követ! Iktass be a gyakorlatsorba súlyzók használatát is, hogy elősegítse a fejlődésedet!

1. Helyben járás (ahogy a bemelegítéskor tetted).
2. Enyhe kitörés elülső karnyújtással. Miközben leereszkedsz a kitörésbe, emeld fel mindkét karodat magad elé, és tartsd kinyújtva a földdel párhuzamosan! A csípődből indítva újra állj fel és ereszd le a karjaidat!
3. Helyben kocogás.
4. Mélyebb guggolások válltolással. Ereszkedj le egy mélyebb guggolásba (arra törekedve, hogy a combjaid a padlóval párhuzamosan legyenek), miközben a karjaidat a mellkasod felé behajlítod! Felállás közben végezz hagyományos válltoló mozdulatot, úgy, hogy a kezeidet magasra nyújtod a fejed fölé!
5. Terpesz-zár szökdelés; a karok oldalra, vagy fej fölé emelésével.
6. Jobb lábas kitörő mozdulat, oldal irányú karemeléssel. Ereszkedj le támadóállásba, úgy, hogy a jobb lábad a bal előtt legyen! Emeld fel a karjaidat tartsd meg, és emelkedj fel! Ismételd meg a jobb lábadon maradva!
7. Oldalsó ugrások – lépj, vagy ugorj oldal irányban oda-vissza!
8. Bal lábas kitörő mozdulat, vállemeléssel. Ereszkedj le támadóállásba, úgy, hogy a bal lábad a jobb lábad előtt legyen, a karjaid pedig a tested mellett!
Miközben felemelkedsz tartsd mindkét lábfejedet a helyén és húzd fel mindkét válladat! Ismételd meg a bal lábadon maradva!

Írta: Samantha Clayton, AFAA, ISSA. Samantha a Herbalife fitnesz képzésének szenior igazgatója.hu-HU | 2019.06.26. 19:13:29 | NAMP2HLASPX01