Szépségápolási problémák? Megoldva!

Print
Szépségápolási proglémák? Megoldva!
Nincs rosszabb, mint egy szépségápolási vészhelyzet, megoldás nélkül. Mindannyiunknak megvan a kedvenc szépségápolási trükkje és tippje, ezért arra gondoltam megosztom néhány általános szépségápolási problémára használt „nem lehet élni nélküle” megoldásomat…

Puha és sima ajkak

Az ajkainkról hiányzik a stratum corneum-nak nevezett külső, védő bőrréteg, ezért hajlamos a kiszáradásra és kicserepesedésre. A puha, sima ajkakért, és hogy biztosak lehessünk benne, hogy a rúzs és a szájfény tökéletesen áll rajtuk, hámlasztanunk kell ajkaink bőrét. Az első módszerem erre, hogy veszünk egy nedves fogkefét és gyengéden, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk vele ajkainkat. Nincs rá szükség, hogy túl erősen dörzsöljük, egy gyengéd tisztítás, amivel megszabadítjuk ajkainkat az érdes bőrfelülettől, csodákat tesz. Ezt követően használjunk hidratáló ajakbalzsamot és készen is vagyunk. Egy másik módszer, hogy mézből és kristálycukorból (kókusz olaj és olíva olaj szintén megfelelő) készítünk egy hámlasztó ajak-radírt. Keverjünk össze egy kisebb mennyiséget és a hámlasztáshoz gyengéden masszírozzuk be az ajkainkba, majd öblítsük le és hidratáljunk ajakbalzsammal. Ezek a szépségápolási megoldások mindig működnek.


Megoldás az összetört őúderre, vagy szemhéjfestékre

Megtörtént már Önnel, hogy vásárolt egy új szemhéj festéket, pirosítót, bronzosítót, vagy arcpúdert és véletlenül leejtette? Valószínűleg darabokra tört és nem volt többé használható. Egy sminkmester barátomtól hallottam egy megoldást erre a problémára, és ez tényleg működik! Mindössze adjunk egy kevés sebfertőtlenítő alkoholt a púderhez és keverjük össze, hogy krém állagot kapjunk. Egy kanál segítségével kenjük szét egyenletesen a krémet a dobozban és hagyjuk egy éjszakán át száradni. Amikor reggel felébredünk a púder olyan lesz, mint új korában!


Emelje ki és hangsúlyozza

Egy egyszerű, „mindig működik” ötlet a tökéletes pirosításhoz, vagy bronzosításhoz a „Varázslatos 3-as”. Ez segít, hogy könnyebben körülhatárolja az arccsontjait és kiemelje arca jellegét. Miután elvégezte az alapozást, tegyen sminkecsetre valamilyen terméket. Kezdje a homloka egyik szélén, közvetlenül a halántéka felett és rajzoljon egy fordított 3-ast az arcának ezen az oldalán lefelé. A 3-as közepének az arccsontra kell kanyarodnia, nagyjából félúton a homloka és az orra között. Kanyarítsa a fordított 3-as alsó felét vissza, az állkapcsán és rajzolja végig egészen a szája sarka alatti részig. Ismételje meg ugyanezt az arca másik oldalán. A „Varázslatos 3-as” módszer azért működik, mert az arcnak azokat a részeit képezi le, amelyek természetes körülmények között is leginkább ki vannak téve a napsugárzásnak. Ha szeretne, tegyen még egy kis fényt az arccsontokra és készen is van.

Üde bőr

Ha a bőre elvesztette fiatalos ragyogását és inkább fakónak tűnik, mint üdének, keverjen egy keveset kedvenc hidratáló kréméből a folyékony alapozóhoz, majd vigye fel azt a bőrére a megszokott módon. A hozzáadott hidratáló megadja bőrének azt a bizonyos természetes, üde ragyogást. Egyszerű!hu-HU | 2020.02.19. 18:36:30 | NAMP2HLASPX04