This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more here»

Módosítottuk Adatvédelmi szabályzatunkat. Az elolvasásához kattintson ide.

Egy szakértő titkai a ragyogó nyári bőrért

Print
dull skin
Mit jelent a fakó arcbőr? A meghatározás szerint egyszerűen annyit jelent, hogy bőröd nem ragyogó. Talán egyszerűen csak fáradtnak látszik, és nem számít mit teszel abban a pillanatban, egyszerűen fakónak tűnik. Ismerősen cseng? Számos oka van annak, hogy miért tűnhet a bőröd kicsit fakónak, de örömmel hallod majd, hogy megtehetsz bizonyos dolgokat, amelyek segíthetnek visszahozni arcbőröd fiatalos ragyogását. Olvass tovább...

Étrendednek elhanyagolása
Mindannyian tisztában vagyunk az egészséges étrend fontosságával. A megfelelő táplálkozás az egész szervezetünk javát szolgálja és kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy a lehető legjobb formában érezzük magunkat, és úgy is nézzünk ki. A bőrünkön minden tükröződik, ami a szervezetünkben zajlik, és ha nem kapjuk meg azokat a tápanyagokat, amelyekre szükségünk van, a negatív jelek meglátszanak a bőrünkön: még egy ok, hogy teljesítsük a makro-, és mikro-tápanyagok napi ajánlott beviteli mennyiségét.

Ha elfelejtkezel a bőrtisztításról
A megfelelő tisztítás minden egyes bőrápolási rutin első lépése és ahhoz, hogy hatékony legyen, minden este és minden reggel, ébredés után el kell végezni. Fontos, hogy gyengéd tisztító készítményt válassz, amit a bőrtípusod igényeinek megfelelően terveztek; legyen az akár száraz, zsíros, vagy kombinált. A nap során a bőröd számos szennyezésnek van kitéve; még a por és a légszennyezés is káros hatással lehetnek bőröd megjelenésére. Ha a piszok, a zsír és a smink nincs megfelelően lemosva, a bőröd megjelenése elkezdhet fakóvá és szürkéssé válni és ez végül valószínűleg eltömődött pórusokhoz, pattanásokhoz és mitesszerekhez vezet.

A nap elleni védelem hiánya
Köztudott, hogy védelem nélkül a nap UVA és UVB sugarai károsíthatják a bőrt. Az arcbőr fakóvá válása és öregedése a két leggyakoribb eredménye annak, ha nem viselünk elegendő széles spektrumú és megfelelő faktor számú napvédő krémet. Ne felejtsd el újra bekenni magadat, ha izzadsz, vagy úszol illetve meleg időben mindig ügyelj a fokozott mennyiségű víz bevitelre.

Kemény munka
Ha hosszú órákon keresztül dolgozol az irodában, valószínű, hogy ezt az időt a beltéri fűtött, vagy légkondicionált levegőben ülve töltöd, az évszaktól függően. Amire Neked, és a bőrödnek szükséged van, az a friss, nem keringetett levegő. A környezet kiegészülve a mindennapos ingázás, a tárgyalások és rövid határidők által okozott stresszel, fakó, és/vagy szürke arcbőr kialakulásához vezethet. Ezért fontos, hogy a munkanap során beiktass egy kis időt, amit friss levegőn töltesz, távol a számítógép monitorjától. Győződj meg róla, hogy elegendő hidratálót használsz, amely védi a bőrödet és fenntartja annak nedvességtartalmát.

Nem elegendő mennyiségű testedzés
A testednek többi részéhez hasonlóan, a bőrödnek is hasznára válik a mindennapos testedzés, ami segíthet elérni azt a bizonyos gyönyörű, ragyogó arcbőrt. Észrevetted valaha, hogy testedzéskor, amikor a szíved igazán dolgozik, a bőrödön megjelenik az az egészséges, fiatalos, edzés-utáni ragyogás? Ez a tested és a bőröd számára egyaránt előnyös, nyerő helyzet. Próbálj minden nap aktivitást végezni; még akkor is, ha ez csak egy munka utáni séta, ami segít kiszellőztetni a fejedet!

Írta:Jacquie Carter, szépségápolási szakértő. Jacquie A Herbalife Szépségápolási Osztályának Igazgatója.

Fedezd fel a Herbalife SKIN® termékcsaládot a HerbalifeSKIN.com oldalon


hu-HU | 2019.06.26. 19:06:37 | NAMP2HLASPX01