Egyszerű tippek a szebb bőrért

Print
Try-these-easy-tips-for-better-skin

Próbálj meg mindig jól aludni éjszaka

A jó éjszakai alvás elképesztően hat mind a testre, mind pedig az elmére. Az alváshiány oda vezethet, hogy ingerlékenyek leszünk, lassan beszélünk, érzelmileg kiégettnek érezhetjük magunkat, és képtelenek leszünk egyszerre több dologra odafigyelni. Tanulmányok bizonyítják, hogy az alváshiány hatással van testsúlyunkra, memóriánkra és immunrendszerünkre is. Nem meglepő ezek után, hogy miért hívjuk úgy is az alvást, hogy “szépségalvás”.

Ha nem tudunk eleget aludni, akkor megnövekszik testünkben a stresszhormonok szintje. Amikor a stresszhormonok nagy mennyiségben vannak jelen, az gyulladásokat okozhat. Ha ezt levetítjük a bőrünkre, akkor ez azt jelenti, hogy felgyorsítjuk az öregedés folyamatát és annak látható jeleit. Az alváshiány súlyosbíthatja is a meglévő problémákat a bőr állapotában, ilyen például az akné. Ha fáradtak vagyunk, bőrünk is fáradtnak néz ki. Száraznak tűnik, elveszti fiatalos ragyogását és fakó less. Ne feledd, az alvás ellazítja az arcizmokat és ez azért jó, mert ez az ellazulás segíthet kisimítani az esetlegesen megjelenő finom vonalakat és ráncokat. Egy jó éjszakai alvás után, ha reggel felkelünk sokkal frissebbnek érezzük és látjuk magunkat. Szóval az általános egészséged és a bőröd állapotának érdekében fogadd meg, hogy megpróbálsz mindig jó. aludni.

Hidratáld arcodat és testedet minden nap

Ezt nagyon egyszerű megfogadni, a hatása pedig elképesztő less. Fürdés vagy zuhanyzás után szánj néhány percet arra, hogy bekend magad tetőtől talpig. Ha a bőröd még nedves, amikor felviszed a testápolót, akkor azzal bezárod bőröd természetes nedvességét. A hidratálókrémek és testvajak nagyon jók a bőrnek, mert sokkal kellemesebben fogja magát érezni bőröd és jobban is fog kinézni összességében.

A száraz, hamuszürke bőr nem igazán fiatalos vagy egészséges. Nagyon sok tényező van, amitől kiszáradhat bőröd: hosszú forró fürdő, szappan használata, ami túl durva, sőt, még az időjárás is rossz hatással lehet bőrünkre. Ha naponta csak néhány percet szánsz arra, hogy ápold bőrödet hidratálókkal, az nagyban javítani tudja a kinézetét és bőröd érzetét is. Ne feledd, ha a szabadba mész egy UVA és UVB elleni, legalább 30 faktoros krém használata elengedhetetlen, hogy megvédd bőrödet a nap káros sugaraitól. Szóval kend csak be magad jó alaposan hidratálóval, ne hagyd ki a lábadat, lábfejedet, karodat, könyöködet sem és fordíts különös figylemet az arcodra. Ezt a fogadalmat imádni fogod!

Törd meg a rossz szokásokat a szépséged érdekében

Sokan az új évet tartják a legjobb időnek arra, hogy megszabaduljanak rossz szokásaiktól. A mozgáshiány, vagy a gyorsételek fogyasztása olyan rossz szokások, amiktől mindenki meg akar szabadulni. Ezek a szokások rosszul hatnak megjelenésedre, különösen bőröd kinézetére. Ha ezektől meg tudsz szabadulni annak érdekében, hogy jobban nézz ki és jobban érezd magad, akkor ez egy olyan fogadalom less, amit sokkal könnyebben be tudsz tartani az év során.hu-HU | 2020.02.19. 18:15:18 | NAMP2HLASPX04