Hogyan varázsoljuk érzékeny bőrünket gyönyörűvé?

Print
winter_skin

Senki nem szereti, ha általánosítanak vele kapcsolatban és bosszantó lehet azt hallani, hogy mindössze három alapvető bőrtípus létezik: zsíros, érzékeny, vagy „normál”. Ha Ön nem pontosan illik bele ezekbe a kategóriákba, akkor a megfelelő bőrápolási termékek kiválasztása nehézkes lehet. Ma az érzékeny bőrre fogok koncentrálni és adok Önnek néhány tippet, ha Ön is egy a számos ember közül, akik érzékeny bőrrel élnek. Ezek a szépség tippek akkor is hasznosak lehetnek, ha Ön nem biztos benne, hogy milyen is a bőrtípusa, illetve, ha kombinált típusú a bőre.   

Habár ez emberenként eltérő lehet, az érzékeny bőrűek arcbőre általában kényes és sok törődést igényel. Számos embernek van érzékeny bőre és saját bőrtípusunk megismerése elengedhetetlen ahhoz, hogy számunkra megfelelő bőrápolási rutint alakítsunk ki. A tippjeim bármilyen bőrtípus számára nagyszerű irányadó javaslatok, de az érzékeny bőrűek számára hasznos lehet egy óvatosabb megközelítés, amelynek során megkeresik azokat a termékeket, amelyek gyengédebbek az arcbőrükhöz.

1. Védje bőrét napvédő termékekkel

A napvédő krém minden bőrtípus számára fontos, ugyanakkor az érzékeny bőr különösen kényesen reagálhat a hőségre és a napra. Az érzékeny bőrű emberek számára egy napvédő termék napi rendszerességgel történő használata elkerülhetetlen.

2. Legyen gyengéd a bőréhez, és ne vigye túlzásba a tisztítását

A túlzásba vitt hámlasztás, vagy tisztítás irritációt okozhat és megfelelőbbnek érezheti, ha langyos vizet használ, mivel a hő egy újabb súlyosbító tényező lehet.

3. Kerülje az szűk anyagokat

Az érzékeny bőrű embereknél előfordulhat, hogy nem csak az arcbőrüket találják kényesnek. Sokak számára az érzékeny bőr a teljes testükre jellemző élmény! Próbáljon laza ruhákat hordani és válasszon „lélegző” anyagokat.

4. Tartsa fenn bőre egészségét belülről

Az egészséges szokások, mint a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás, a kiegyensúlyozott étrend és a rendszeres testedzés segíthet abban, hogy bőrének és testének egészségét és jó megjelenését egyaránt fenntartsa, függetlenül attól, hogy milyen az Ön bőrtípusa.

5. Szánjon időt az új termékek tesztelésére

Egy új bőrápolási, vagy sminkelési termék, megvásárlása élvezetes lehet, de ne feledje vásárlás előtt tesztelni a terméket. A  tesztelés egy megelőző lépés és egyszerűen annyit jelent, hogy egy kisebb területen alkalmazza a terméket, hogy lássa, hogyan reagál rá a bőre. Az érzékenységi fokoktól függően a tesztelést 24 órával-egy héttel azt megelőzően kell végrehajtani, hogy teljes terjedelemben használni kezdi a terméket. Ha Önnek érzékeny bőre van, tudni fogja, melyik a legmegfelelőbb terület a tesztelésre, de én azt javasolom, hogy vigyen fel kis mennyiségű terméket a fül mögötti területre, vagy egy másik alig észrevehető részre. Ahhoz hogy biztosra menjen, várjon egy hetet, és ha ez alatt semmilyen reakciót nem tapasztal a tesztelési területen, az új termék használata valószínűleg rendben van az Ön érzékeny bőre számára.

Ha megfelelő mennyiségű időt és törődést áldoz rá, akkor megnyugodott, gyönyörű bőrrel léphet a világ elé, amiről sugározni fog az Ön magabiztossága. Ne feledje, hogy tisztelettel kell bánnia a bőrével, elvégre ez az emberi test legnagyobb szerve, és ha az Ön bőre is érzékeny, vigasztalja a tudat, hogy nincs egyedül!

Mint a legtöbb területen, a bőrápolás terén is igaz, hogy nincsenek univerzális, mindenki számára megfelelő megoldások és ez a tanács mindenkinek jó: ha bőrreakciót észlel magán, keresse fel orvosát. Jobb félni, mint megijedni!

Megjegyzés: Az ebben a cikkben szereplő “érzékeny bőr” kifejezés nem egy orvosi értelemben diagnosztizált állapotra vonatkozik, amelyet minden esetben szakértő orvos utasításainak megfelelően kell kezelni..

Szerző: Jacquie Carter, szépségápolási szakértő. A Herbalife Szépségápolási Osztályának Igazgatója.hu-HU | 2020.02.19. 17:17:49 | NAMP2HLASPX01