Hogyan varázsol ragyogóvá a testedzés?

Print
how-exercise-glow

 

Kiizzadás

Amikor testedzést végzünk, fokozzuk a bőr élő rétegeibe irányuló véráramlást. A verejtékmirigyek megnyílásával néhány, a pórusokat eltömítő anyag is távozhat. Ugyanakkor fontos, hogy testedzést követően egészséges higiéniai lépéseket is tegyünk. Kifejezetten fontos, hogy a piszkot mossuk le, amilyen hamar csak lehetséges, és ne kockáztassuk a pórusok újra eltömődését.

Feszesítsd azokat az izmokat

Amikor a testünk feszes, a bőrünk megjelenése is tónusosabb. És minél feszesebbek az izmaink, annál fiatalabbnak és egészségesebbnek nézünk ki tetőtől talpig. Ha szoktál bármilyen testformáló ruhát hordani, akkor tudod, hogy miről beszélek.

Hajts a ragyogásra

Ha csodálatos kinézetű bőrt szeretnél, ideje edzeni. Tagadhatatlan, hogy testedzést követően azonnal egészséges megjelenést kapunk. Azt kérdezi hogyan? Amikor a szíved elkezd gyorsabban pumpálni, a bőr élő rétegeibe nagy adag, oxigénnel és tápanyagokkal telített vér jut. Amikor ez megtörténik, a keringése fokozódik, ami elősegíti bőröd ragyogását. Ezt követően több természetes olaj termelődik, ami biztosítja  bőröd számára azt a bizonyos egészséges megjelenést.

Kevesebb stressz

Ha a mentális megtisztulás és a csodálatos bőr elérésének érdekében ki akarod tisztítani az elmédet, tegyél egy hosszú sétát, vegyél részt egy aerobik órán, vagy menj el az uszodába. A testedzés nagyszerű módja a stressz csökkentésének, és ha ez sikerül, akkor az eredményedet a bőrödön is észre fogod venni. A stresszes bőr sosem szép látvány. Valójában, ha találsz egy olyan testedzési programot, amelyet élvezel, az segít enyhíteni a stresszt.

Habár a testedzés jótékony hatással lehet a bőrére, íme néhány figyelmeztető tipp:

  • Ha kültéren végzel edzést, ne feledd kezdés előtt napvédő krém alkalmazásával védeni bőrödet a káros napsugaraktól.
  • Takard bőrödet, amennyire csak lehetséges, amikor tudsz, keress árnyékot és kerüld a legforróbb napsütéses órákban történő testedzést.
  • A testedzés formájától függően figyelj oda a bőr kidörzsölésének elkerülésére. A feszes edzőruha az izzadtsággal együtt a bőr irritációjához vezethet. Kerüld a túlzottan feszes ruházatot és alkalmazz bőségesen hidratálót, vagy hintőport az irritációnak leginkább kitett területeken.
  • Amennyiben az úszás választod, mosd le magad, amint lehetséges. A klórozott úszómedencék vize és a sós víz kiszáríthatja a bőrt és a hajat.
Írta:Jacquie Carter, szépségápolási szakértő. Jacquie Herbalife Szépségápolási Osztályának Igazgatója.

 hu-HU | 2019.07.19. 4:50:46 | NAMP2HLASPX01