This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more here»

Módosítottuk Adatvédelmi szabályzatunkat. Az elolvasásához kattintson ide.

Hogyan varázsol ragyogóvá a testedzés?

Print
how-exercise-glow

 

Kiizzadás

Amikor testedzést végzünk, fokozzuk a bőr élő rétegeibe irányuló véráramlást. A verejtékmirigyek megnyílásával néhány, a pórusokat eltömítő anyag is távozhat. Ugyanakkor fontos, hogy testedzést követően egészséges higiéniai lépéseket is tegyünk. Kifejezetten fontos, hogy a piszkot mossuk le, amilyen hamar csak lehetséges, és ne kockáztassuk a pórusok újra eltömődését.

Feszesítsd azokat az izmokat

Amikor a testünk feszes, a bőrünk megjelenése is tónusosabb. És minél feszesebbek az izmaink, annál fiatalabbnak és egészségesebbnek nézünk ki tetőtől talpig. Ha szoktál bármilyen testformáló ruhát hordani, akkor tudod, hogy miről beszélek.

Hajts a ragyogásra

Ha csodálatos kinézetű bőrt szeretnél, ideje edzeni. Tagadhatatlan, hogy testedzést követően azonnal egészséges megjelenést kapunk. Azt kérdezi hogyan? Amikor a szíved elkezd gyorsabban pumpálni, a bőr élő rétegeibe nagy adag, oxigénnel és tápanyagokkal telített vér jut. Amikor ez megtörténik, a keringése fokozódik, ami elősegíti bőröd ragyogását. Ezt követően több természetes olaj termelődik, ami biztosítja  bőröd számára azt a bizonyos egészséges megjelenést.

Kevesebb stressz

Ha a mentális megtisztulás és a csodálatos bőr elérésének érdekében ki akarod tisztítani az elmédet, tegyél egy hosszú sétát, vegyél részt egy aerobik órán, vagy menj el az uszodába. A testedzés nagyszerű módja a stressz csökkentésének, és ha ez sikerül, akkor az eredményedet a bőrödön is észre fogod venni. A stresszes bőr sosem szép látvány. Valójában, ha találsz egy olyan testedzési programot, amelyet élvezel, az segít enyhíteni a stresszt.

Habár a testedzés jótékony hatással lehet a bőrére, íme néhány figyelmeztető tipp:

  • Ha kültéren végzel edzést, ne feledd kezdés előtt napvédő krém alkalmazásával védeni bőrödet a káros napsugaraktól.
  • Takard bőrödet, amennyire csak lehetséges, amikor tudsz, keress árnyékot és kerüld a legforróbb napsütéses órákban történő testedzést.
  • A testedzés formájától függően figyelj oda a bőr kidörzsölésének elkerülésére. A feszes edzőruha az izzadtsággal együtt a bőr irritációjához vezethet. Kerüld a túlzottan feszes ruházatot és alkalmazz bőségesen hidratálót, vagy hintőport az irritációnak leginkább kitett területeken.
  • Amennyiben az úszás választod, mosd le magad, amint lehetséges. A klórozott úszómedencék vize és a sós víz kiszáríthatja a bőrt és a hajat.
Írta:Jacquie Carter, szépségápolási szakértő. Jacquie Herbalife Szépségápolási Osztályának Igazgatója.

 hu-HU | 2019.05.21. 0:17:34 | NAMP2HLASPX01