Kortalan szépség: hogyan nézzünk ki jól minden életkorban

Print
Kortalan szépség: nézzen ki jól minden életkorban
Az évek előrehaladtával változik a bőr, ezért bőrápolási szokásainknak is automatikus követni kell a változást! Gyors tippjeim segítenek Önnek abban, hogy minden életkorban a lehető legjobban nézzen ki.

Bőrápolás a 20-as éveinkben:

Ha eddig még nem alakította ki szépségápolási szokásait, akkor épp itt az ideje. A megfelelő bőrápolási rutin korai kialakítása nagyon fontos, mert sokat segít abban, hogy éveken át a lehető legjobban nézzünk ki.

A tinédzser évek elmúltával, 20-as éveinkben, bőrünkön a hormonális változások hatására változáson megy át. Fontos bőrtípusunk beazonosítása, és ennek alapján szépségápolási rutinunk kialakítása!.

Néhány egyszerű, életmódbeli változtatás is segíthet. Az átmulatott éjszakák és a sok napon töltött idő nyomot hagynak a bőrön. Naponta használjon fényvédő krémet, ha eddig még nem tette, mivel a fényvédő krém sokat segít bőre rugalmasságának megőrzésében! Bár a késő éjszakáig tartó társasági programok nagyon csábítóak, próbálja korlátozni az átmulatott éjszakák számát annak érdekében, hogy nappal a legjobb formáját hozhassa.

Bőrápolás a 30-as éveinkben:

Ebben a korban vesszük észre magunkon először az öregedés jeleit. A bőr kollegént és elasztint veszít, az arcon megjelennek az első, finom vonalak. Ebben az időszakban több hidratáló terméket kell használnunk a szépségápolás során.

Az öregedés első jelei gyakran a szemünk körül jelentkeznek. A 30-as éveinkben új lépést kell beiktatnunk szépségápolási rutinunkba: különös figyelmet kell fordítanunk a szem környékén található bőr ápolására.

Egy gyors tipp a kellemetlen nevetőráncok elkerülésére: Viseljen nagy napszemüveget! Minél nagyobb, annál jobb! Az UVA és UVB sugarak elleni védelemmel ellátott napellenzők arcának még nagyobb részét takarják, védik a nap ellen. Ráadásul a napellenzők legjobb tulajdonsága, hogy csökkenti a kancsalság kialakulásának valószínűségét. A kancsalság nem tesz jót a megjelenésünknek, ezért a szabadban és vezetés közben viseljen napellenzőt. Segítségével a szemkörnyéki ráncok megjelenését is késleltetheti.

Bőrápolás a 40-es éveinkben:

A 40-es éveikben járó nők leggyakrabban bőrük egyenetlen tónusára panaszkodnak A túl sok napon töltött idő öregedési foltok kialakulását eredményezi, ezért a fényvédő krém használatát ne hagyjuk abba! A terhesség után visszamaradt melasma (terhességi májfolt) is gondot okozhat.

Az évtizedre jellemző hormonális változások és a menopauza lehetséges kezdetének hatására sok nő felteszi magában a kérdést: Hova tűnt a fiatalos bőröm? Ekkor legjobban teszi, ha a jobb külső és közérzet érdekében felkeresi a bőrgyógyászát, aki tanácsokkal látja el, és, ha szükséges, kezeli változó bőrét.

Sok negyvenes éveiben járó nő megrögzötten ragaszkodik bőrápolási szokásaihoz, és fájdalmasan veszi tudomásul az alkalmazkodás, a változtatás szükségességét. Szerencsére az apró változtatások összeadódnak, így néhány fogással újra átvehetjük a bőrünk feletti irányítást.

Bőrápolás az 50-es éveinkben és később:

A kor előrehaladtával a hidratálás a bőrápolás kulcsfontosságú elemévé válik. Ötvenes éveinkben bőrünk elveszti rugalmasságát, és megereszkedettnek hat. Ha megfelelőképpen hidratáljuk bőrünket és szervezetünket, visszafordíthatjuk az idő kerekét!

Azt is érdemes áttekinteni, hogy milyen kozmetikumokat használunk. Ha évtizedeken át ugyanazt a sminket viseltük, talán eljött stílusunk frissítésének az ideje. Sok nő arról panaszkodik, hogy kisebbnek tűnik a szeme. Gondoljunk át alaposan, hogy hogyan sminkeljük a szemünket! A szempillaspirál nagyszerű eszköz, de nem árt, ha a kemény feketét lágyabb barna árnyalatra cseréljük, és finomabban hangsúlyozzuk a szemünket. A szempilla-göndörítő spirálokat is nagyon kedvelem: Még a rossz napokon is széppé varázsolnak bennünket.

Az idősödést nem tudjuk visszafordítani, de méltóságteljessé, széppé tehetjük a folyamatot. Ha az örök fiatalság forrása, ha létezik, biztosan kapcsolatban áll ezzel a hozzáállással. Ha szépnek érezzük magunkat, akkor megjelenésünk,  életkorunktól függetlenül, magabiztosságot sugall!

Szerző: Jacquie Carter, szépségápolási szakértő. Jacquie a Herbalife Szépségápolási Osztályának Igazgatója.


hu-HU | 2021. 05. 18. 14:17:30 | Zus2phlsg000000