This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more here»

Módosítottuk Adatvédelmi szabályzatunkat. Az elolvasásához kattintson ide.

Górcső alatt a napvédelem mítoszok

Print
HL_CNL_071715_100px_Sunscreen_Myths_Exposed

Talán úgy gondolja, hogy már mindent tud, amit a napvédő termékekről tudni érdemes, attól kezdve, hogy hányas faktorszámot kell használnia egészen addig, hogy milyen területeken kell azokat alkalmaznia, de biztos benne, hogy nem keveri össze a tényeket a tévhitekkel? Állandó szépségápolási szakértőnk, Jacquie Carter felfedi az igazságot a napvédő termékekkel kapcsolatos, leggyakrabban előforduló legendákról és bemutatja, hogyan tudja hatékonyabban védeni a bőrét, hogy az megőrizze fiatalos és egészséges kinézetét

"Csak a világos bőrű embereknek kell napvédő krémet használnia." 
Nem számít, hogy sötétebb, vagy világosabb a bőrünk, minden embernek rendszeresen kell napvédő krémet használnia. Ha nem védi, minden ember bőre le tud égni és ettől idő előtt öregedésnek indul, tehát győződjön meg róla, hogy megfelelő naptejjel óvja a bőrét.

"Ha a napvédő krémen az áll, hogy vízálló, akkor nem kell magunkat újrakenni." 
A „vízálló” kifejezés félrevezető, és nem is lenne szabad megjelennie a napvédő termékeken, mivel ezeknek a természetéből fakad, hogy vízbe merüléskor lemosódnak a bőrről. Keressen olyan vízálló termékeket, amelyeken feltüntetik, hogy mennyi ideig képes a napvédő krém víz alatt, vagy izzadás során megtartani az általa biztosított faktorszámú védelmet. Például: SPF 15 – 40 percig vízálló.

"A napvédő krémek csak a test bizonyos részein használhatóak"
Minden, a napsugárzásnak kitett bőrfelületnek szüksége van védelemre, beleértve a lábfejeket, füleket, hátat, karokat, nyakat, és így tovább. A legtöbb ember csak az arcára figyel, mivel finom vonalakat és minél kevesebb ráncot szeretne az arcára, de számos egyéb terület is (mint a vállak, a kézfej és a lábak) ki van téve a nap káros hatásainak, amelyek öregedési foltokat okoznak. Ha egy kis tubusos napvédő krémet tart az autójában, vagy a táskájában, könnyebben eszébe jut, hogy kenje be magát újra.

"A sminkem tartalmaz napvédelmet, ezért nincs rá szükség, hogy külön is alkalmazzak." 
A napvédő faktorszámmal rendelkező sminkeket általában nem egyenletes mértékben visszük fel a bőrünkre, például egy kis pirosító gyors felvitele, vagy egy kevés alapozó pamacsolás nem elegendő ahhoz, hogy a megfelelő védelmet biztosítsa. Habár ez nagyszerű kiegészítő védelem, fontos, hogy megfelelő napvédő termékeket is használjunk. Keressen 30-as faktorú, és mind UVA, mind UVB védelmet nyújtó nappali hidratáló krémet.

"A felnőttek számára készült napvédő termékek, nem nyújtanak olyan védelmet, mint amelyek a gyermekek számára készülnek." 
Mind a felnőttek, mind a gyermekek számára készült napvédő termékek ugyanazokat az aktív napvédő összetevőket tartalmazzák, és azonos védelmet nyújtanak. Ugyanakkor különböző összetételű termékek léteznek, amelyekre általában jellemző, hogy amelyeket a gyermekek számára készítenek, azok finomabb, érzékeny bőrre való krémek, például illatanyag-mentesek, vagy nem tartalmaznak parabéneket.

"A tavaly vásárolt napvédő termékek még idén is jók lesznek." 
Ha tavalyról maradt napvédő krémje, azt javasolom, hogy dobja ki. A napvédő termékek használata nem szezonális jellegű, a bőr védelme egész évben fontos, tehát ha minden nap használja, nem lehet belőle maradék. Mindig ellenőrizze a lejárati dátumot is, mivel a napvédő termékek idővel elveszítik a hatékonyságukat.hu-HU | 2019.06.26. 19:06:55 | NAMP2HLASPX01