This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more here»

Módosítottuk Adatvédelmi szabályzatunkat. Az elolvasásához kattintson ide.

Szépségápolási titkok, amelyeket mindenkinek ismernie kell!

Print
Beauty secrets you need to know
Mindannyiunknak vannak szépségápolási titkai - azok a kevéssé közismert szépség tippek, amelyek ott lapulnak tudat alatt, hogy segítségünkre legyenek egy szépségápolási vészhelyzet során. Ma, megosztom Önnel a legjobb szépségápolási titkaimat!

Szétszakadt szegés a ruhán, letört körmök, elkenődött smink, lepattogzott körömlakk... Nem tudom elmondani, hányszor kerültem kellemetlen szépségügyi helyzetbe, anélkül, hogy valamilyen azonnali megoldás lett volna a láthatáron! Ilyen esetekben fordulok a szépségápolási titkaimhoz, hogy kikerüljek a szorult helyzetből - ezek különösen hasznos megoldások, ha az ember útközben van.

Hogyan távolítsuk el a dezodor foltot a sötét ruhákról?

Egy dezodor folt sosem néz ki jól, de nem kell az egész napot feszélyezetten töltenie, vagy teljesen átöltöznie. Fogjon egy harisnyát és dörzsölje meg vele a foltot.  A nylon hamar eltávolítja a szétkenődést. Nincs kéznél harisnya? Próbáljon ki egy nedves törlőkendőt, vagy nedvesítse be egy törölköző sarkát.  Ne használjon semmi olyasmit, ami túlzottan nedves és óvatosan, kizárólag egy irányba kell dörzsölnie a foltot, ahhoz, hogy a dezodort eltávolítsa a ruháról.

Hogyan hozzuk helyre az elkenődött szemceruza vonalat?

A folyékony szemhéjtus kevésbé hajlamos az elkenődésre, mint a szemceruza. Ugyanakkor nehéz lehet tökéletesíteni a használati technikáját. Ennek orvoslására és a szépség-balesetek megelőzésének érdekében próbálja szemhéját először kihúzni egy szemceruzával, majd a vonalat húzza át szemhéjtussal, vagy géllel. Az első réteg, amelyet a szemceruzával visz fel, sablonként működik a folyékony szemhéjtussal történő kihúzáshoz és a folyadék általánosságban kevesebb elkenődést eredményez.  De győződjön meg róla, hogy teljes mértékben eltávolította a festéket a szeméről, mielőtt lefekszik aludni.

Ha már túl késő és azzal szembesül, hogy elkenődött a sminkje, kerülje az ujjaival történő dörzsölést. vele közvetlenül az alsó szempillái alatti részt. Így nem törli le a bőrén használt korrektort, vagy alapozást, és egy tisztább vonalat hoz létre, amely a maradék szemfestéknek határozottabb kinézetet ad!

Hogyan tegye tartósabbá a manikűrt?

A frissen manikűrözött körmök csodálatosan festenek, de egy apró lepattogzódás a köröm végén pillanatok alatt tönkre teheti a látványt! Mint általában, a megelőzés jobb, mint a javítgatás, ezért amikor az elkészült manikűr már teljesen száraz, finoman vigyen föl még egy vékony réteg fedőlakkot és húzza át a körömvégeken, hogy a színes lakkot a körmök végein lezárja.

Ha Ön különösen összeszedett és retiküljében magával hordja a körömlakkját, akkor mindig kéznél lesz, ha azonnal ki kell javítani egy kis lepattogzódást.

Hogyan javítsunk meg sürgős esetben egy felszakadt ruhaszegélyt?

Előfordult már Önnel, hogy egy társasági eseményen vett részt és hirtelen észrevette, hogy a ruhája szegélye felszakadt? Ne aggódjon, létezik egy igazán egyszerű szépség titok, amely egy másodperc alatt megoldja a helyzetet. A feladat megoldásához használjon egy biztosítótűt, vagy egy erős ragasztószalagot. A biztosítótűk nagyszerűen használhatóak a kisebb szakadásokhoz és összetartják a ruhát, amíg nem tud hozzájutni egy varrókészlethez, vagy nem jut el egy ruhajavító üzletbe.

Létezik számos fajta rávasalható szegőszalag és divatszalag is, de vészhelyzetben, ahhoz nyúljon, ami kéznél van! Kedvenc szegélyszakadási megoldásom egy erős ragasztószalag, mint a duck tape használata, ami a nagyobb szakadások esetén is erős tartást biztosít.

Hogyan előzzük meg a divatékszerek által okozott zöld foltokat?

Ki nem szereti a divatékszereket? Imádom a nagy, vakmerő, köves gyűrűket, amelyek magukra vonják a figyelmet. Sajnos, a legkülönlegesebb gyűrűk közül néhány zöld csíkokat hagy maga után, amikor levesszük őket.  Íme, itt a megoldás: mielőtt felveszi a gyűrűt, fesse be a gyűrű belső felét egy réteg színtelen körömlakkal. Hagyja megszáradni, és voilá - az ujjain nem lesz zöld elszíneződés, a divatékszer viselését követően. Ez a szépség titok a nyakláncokkal és karkötőkkel ugyanígy működik, mindössze le kell zárni a fémet viselés előtt.

Hogyan szabadjunk meg a ruhák gyűrődéseitől?

A ruházatunkon lévő gyűrődések nagyon rombolólag hathatnak a megjelenésünkre.  Ez általános jelenség az utazások során, amikor bőröndökből öltözködünk. De mit tehetünk, ha nincs nálunk vasaló? Használja a hajformázó berendezéseit!

Ez a szépség titok valóban működik! Rájöttem, hogy a hajvasalók, vagy hajegyenesítők gyors segítséget nyújthatnak abban, hogy megszabaduljunk a ruhák ráncaitól. Ez nem fog minden fajta gyűrődéssel működni, de a kisebbeket gyorsan eltünteti. Mindig kezdje a hajvasaló legkisebb fokozatával, törölje szárazra egy nedves ronggyal, hogy eltávolítsa a hajformázó termékek esetleges maradékait, majd helyezze a gyűrődést a hajvasaló lapjai közé és tartsa úgy egy-két másodpercig. Működik, akár egy varázslat!

Hogyan találjuk meg a megfelelő fodrászt?

Egy új külső, vagy frizura képes csodákat művelni az önbizalmunkkal. Ugyanakkor, ha radikális és néha költséges változtatásra szánja el magát, végül megbánhatja a döntését, ha a nem várt végeredmény kényelmetlenség érzést okoz Önnek. 

A megfelelő fodrász megtalálása, aki megérti, hogy Ön mire vágyik, igen nehéz lehet. Azt javaslom, hogy szájról szájra terjedő ajánlásokat és online véleményeket kutatva keresgéljen, vagy egy új fodrász esetében egy radikális változtatás előtt próbáljon ki egyéb szolgáltatásokat.

Sok fodrász kínál olyan szolgáltatásokat, mint a trimmel és, beszárítás, vagy hajszínezés, ami lehetőséget ad Önnek, hogy megtekintse a munkájukat, mielőtt beruházna egy nagyobb, hosszan tartó és/vagy drága frizurára.

Írta:Jacquie Carter, szépségápolási szakértő. Jacquie a Herbalife Szépségápolási Osztályának Igazgatója.hu-HU | 2019.06.26. 19:35:51 | NAMP2HLASPX01