This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more here»

Módosítottuk Adatvédelmi szabályzatunkat. Az elolvasásához kattintson ide.

Téli szépségápolási problémák

Print
Téli szépségápolási problémák

Bármilyen évszak is van, a szép bőr a szépséggel kapcsolatos önbizalom alappillére. A szép bőrt nehezebb elérni a hidegebb, téli hónapok alatt, de ebben az időszakban is lehet csodálatos a külsőnk és a közérzetünk hála az alábbi 6 tippnek, amelyek segítenek száműzni a téli szépségápolási problémákat…

Amikor az északi félteke elkezdi érezni a levegő lehűlését, sokan tapasztaljuk, hogy megváltozik a bőrünk. Télen kevesebb a levegő nedvességtartalma, és a beltéri fűtési rendszerek is szárítják a bőrt, ezért fontos, hogy a téli bőrápolási rutinunkat a megváltozott körülményekhez igazítsuk, hogy bőrünk továbbra is ragyogóan nézzen ki.

1. téli szépségápolási szabály: Hidratáljunk!

A melegebb hónapok alatt automatikusan több folyadékot iszunk. Ne csökkentsük a vízfogyasztást csak azért, mert kint hidegebb van! Valószínűleg nem vágyunk egy pohár jéghideg vízre, mint nyáron, de a szobahőmérsékletű víz, vagy egy csésze meleg tea biztosítja számunkra a hidratálást.

2. téli szépségápolási szabály: Ápoljuk az ajkainkat!

Télen a repedezett ajkak lehangolóak. Fájdalmas is lehet, ha különösen hideg levegő éri az ajkakat, és nehézséget okoz, hogy a szépségápolási termékek az ajkakon maradjanak, és jól nézzenek ki. Védje ajkait SPF fényvédőt tartalmazó hidratáló ajakápolóval.

3. téli szépségápolási szabály: Használjunk fényvédőt!

A hidegebb hőmérséklet nem jelenti azt, hogy nincsenek ultraibolya sugarak, ezért télen se felejtsük el a fényvédőt. Ha több hidratálásra van szükségünk, próbáljuk ki a bőrtápláló fényvédő krémeket, vagy használjunk fényvédőt a tápláló krém után.

4. téli szépségápolási szabály: Ne feledkezzünk meg a kezünkről!

Az ajkakhoz hasonlóan a kezeinken lévő bőr is vékony és érzékeny, és télen hajlamos lehet a repedezésre. Használjunk kézkrémet a kezek ápolására, és a nagyon hideg időben naponta többször is kenjük be a kezünket! Praktikus okból hordjunk magunknál kis kiszerelésű kézkrémet, vagy tartsuk az irodában, az autóban, vagy a táskánkban. Ne feledkezzen meg a kesztyűről sem, amikor a szabadba megy, a kesztyű nem csak melegen tartja a kezünket, hanem megvédi a bőrt a hidegtől is!

5. téli szépségápolási szabály: Válasszunk okosan kozmetikumokat

Észrevette már valaha, hogy az alapozót, vagy a pirosítót télen nem olyan könnyű fölvinni a bőrünkre? Ez azért van, mert a bőrünk szárazabb, ami pikkelyesedést, és száraz foltokat okoz. Ebben az időszakban a sminkalapozó krém használata segít, hogy a sminket könnyebben föl tudjuk vinni a bőrünkre, a színezett hidratálókrémek pedig hidratálják a bőrt, és le is fedik anélkül, hogy kiszárítanák a bőrt. Amikor téli kozmetikumokat választunk, keressük a hidratáló összetételű termékeket (pl. krém pirosítót, vagy folyékony alapozót)

6. téli szépségápolási szabály: Váltogassuk a termékeket az évszakoknak megfelelően!

A bőrápolási szokásaink sokban különbözhetnek a különböző évszakokban, különösen akkor, ha olyan területen élünk, ahol szélsőséges a hőmérsékletingadozás. (vagy a kinti és a benti levegő hőmérséklete között nagy a különbség a központi fűtés miatt). Csak Ön tudja eldönteni, melyik terméket jó érzés viselni. Például, ha a bőre télen szárazabb, javasolt a hidratáló összetételű termékek használata az arclemosótól a dekorkozmetikai termékekig.hu-HU | 2019.06.26. 18:52:55 | NAMP2HLASPX01