This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more here»

Módosítottuk Adatvédelmi szabályzatunkat. Az elolvasásához kattintson ide.

A bőrünkkel kapcsolatos újévi fogadalmak

Print
NY_skin_resolution_100x100

Íme néhány praktikus és hatékony újévi fogadalom, amelyek segíteni fognak abban, hogy ne csak a külső megjelenésed javuljon, hanem önbizalmad és általános jó közérzeted is fokozódjon.

Mindig biztosítom magamnak a jó éjszakai alvást!

Egy jó éjszakai alvás jelentős jótékony hatásokkal bír a testre és a szellemre nézve egyaránt. Ha alváshiánnyal küzdünk, ingerlékennyé válhatunk, a beszédünk lelassulhat, érzelmi reakcióink eltompulhatnak és nem fogunk tudni egyszerre többféle feladatra figyelni. Olyan tanulmányok is léteznek, amelyek arra utalnak, hogy az alváshiány befolyásolhatja a testsúlyunkat, a memóriánkat és az immunrendszerünket. De ne feledd, hogy ha a külső megjelenésről van szó, nem véletlenül használjuk a „szépség alvás” kifejezést. Ha nem jutunk elegendő mennyiségű alváshoz, gyakran előfordulhat, hogy a szervezetünk stressz hormon szintje megemelkedik. A stressz hormonok szintjének megemelkedése gyulladáshoz vezethet. A bőr esetén ez azt jelenti, hogy ezzel felgyorsíthatjuk az öregedést. Az alváshiány bizonyos, már fennálló bőrproblémák, mint az akné súlyosbodását is okozhatja. Ha fáradtak vagyunk, a bőrünk is fáradtnak hat. A megjelenése száraznak és fakónak tűnhet, elveszítheti fiatalos ragyogását. Ne feledd, hogy az alvás ellazítja az arcizmokat, ami jó dolog, mivel ez segíthet kisimítani az esetlegesen meglévő finom vonalakat és ráncokat. Egy jó éjszakai alvás lehetővé teszi, hogy úgy ébredjünk, hogy frissnek érezzük magunkat és úgy is nézzünk ki. Tehát az általános egészségünk és a megjelenésünk kedvéért, tegyünk egy olyan fogadalmat, hogy éjszaka mindig jól kialusszuk magunkat.

Minden egyes nap használok hidratálót az arcomon és a testemen egyaránt.

Ez egy nagyon egyszerűen betartható fogadalom, és óriási előnyei lesznek.  Amikor kilépsz a zuhany alól, vagy a fürdőkádból, szánj rá még egy percet, hogy az egész testedre felviszed a hidratálót. Ezt akkor végezd el, amikor a tested még nedves, hogy segíts bezárni a bőrödbe annak természetes nedvesség tartalmát. A hidratálók, és testkrémek igazán jót tesznek a bőrnek. A bőröd sokkal kellemesebb érzésű lesz és összességében jobban fog kinézni. A száraz, hámló, vagy szürkés bőr nem feltétlenül tűnik fiatalosnak, vagy egészségesnek.  Rengeteg tényező van, amelyek kiszáríthatják a bőrünket. A hosszú, forró tusolások, a túl erőteljes hatású szappanok használata, de még az időjárás is negatív hatással lehet a bőrünkre.  Ha minden egyes nap csak egyetlen percet eltöltünk azzal, hogy visszatápláljuk bőrünkbe a nedvességet, amelyre, annyira nagy szüksége van, az nagyban javíthatja annak érzetét és megjelenését. És ne feledd, amikor elmész otthonról, egy SPF30-as, UVA és UVB védelemmel is rendelkező napvédőt tartalmazó hidratáló használata elengedhetetlen, hogy megvédd bőrödet a nap káros sugaraitól. Tehát, kendd be vastagon a lábfejedet, a lábadat, a karodat, a könyöködet és kiváltképp az arcodat hidratálóval egy olyan újévi fogadalomként, amit imádni fogsz!

Szakíts a rossz szokásokkal a szépséged érdekében!

Rengeteg ember tekint az új év kezdetére úgy, hogy az a tökéletes alkalom arra, hogy leszámoljanak a rossz szokásaikkal. A dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, a testedzés hiánya és a túlzottan sok gyorséttermi étel fogyasztása mind olyan szokásoknak tűnnek, amelyektől rengeteg ember akar megszabadulni. Ezek a szokások rossz hatással lehetnek a megjelenésünkre, különösen a bőrünkre. Tehát, ha meg tudsdsz tőlük szabadulni mind az általános egészséged mind pedig a megjelenésed kedvéért, talán nagyobb eséllyel tudod megtartani ezeket a fogadalmakat egész éven át.
Miért kell leszámolnunk ezekkel az adott szokásokkal?
A dohányzástól lecsökken sejtjeink oxigén szintje, ami végül az idő előtti öregedés jeleinek megjelenéséhez vezet. A túlzott alkoholfogyasztás kiszáríthatja a bőrt és megfoszthatja az alapvető tápanyagoktól. A rendszeres testedzési rutin nem csak feszes testet, de feszes bőrt is eredményez. És az étrendünk szintén kulcsfontosságú tényező. Ahogy a mondás szól: „Az vagy, amit megeszel.” Fontos, hogy elhagyjuk a gyorskajákat és helyette zöldségeket és gyümölcsöket együnk. Gondold át a rossz szokásaidat, és azoknak az egész szervezetedre gyakorolt hatásait és sokkal valószínűbb, hogy le fogsz velük számolni.

Imádom az újévet. Ez a tökéletes időpont egy új kezdetre. Vess egy gyors pillantást a bőr-, és hajápolási készletedre, a kozmetikai termékeidre és dobd ki, amit egy ideje már nem használsz. Alaposan ellenőrizzd a lejárati dátumokat és dobd ki a lejárt termékeket. Nézd át az edző táskádat és neszeszerjeidet és dobd el azokat a régi rúzsokat és testápolókat, amelyek már egy éve bennük vannak. És szánj rá időt, hogy pótold kedvenc termékeidet, hogy nagyszerűen kezdhesd az újévet. Az idei év az, amelyben azon dolgozhatsz, hogy kívülről, belülről javítsd általános egészségedet. Boldog új évet mindenkinek és ne feledd, minél egészségesebbek vagyunk, annál szebbek is vagyunk!

Írta:Jacquie Carter, szépségápolási szakértő. Jacquie a Herbalife Szépségápolási Osztályának Igazgatója. Fedezd fel a Herbalife SKIN termékcsaládot!hu-HU | 2019.06.26. 19:51:58 | NAMP2HLASPX01