This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more here»

Módosítottuk Adatvédelmi szabályzatunkat. Az elolvasásához kattintson ide.

Ünnepi ragyogás bőrének

Print
ünnepi ragyogás

A ragyogó külső mindannyiunk számára elérhető. Tanuljon meg néhány ragyogó sminkelési technikát, hogy egy kis játék a szemeivel, arcával és ajkaival valóban felejthetetlenné tegye az arcát!

Mit jelent az Ön számára a ragyogás? Még fontosabb, hogy mi az, ami által Ön ragyogónak érzi a megjelenését? Legyen az akár egy lenyűgöző ruha, egy kissé ragyogó smink, vagy a kettő kombinációja, az Ön külseje tükrözi azt a magabiztosságot, amit a különlegesen kiemelkedő megjelenése miatt érez

A ragyogó smink egy kis extra drámai hatás, egy élénk színpaletta, és talán egy kis meglepő összetevő köré összpontosul. Ugyanakkor ne keverje össze a ragyogót a rikítóval. Azt szeretné elérni, hogy az emberek szeme felragyogjon, miközben azt mondják „ejha, csodásan nézel ki!”, és nem azt, hogy azon tűnődjenek, vajon vakoló lapáttal vitte-e fel a sminkjét.

Mint minden más, ami gyönyörű, a ragyogó smink is egy jó alappal kezdődik. Legyen biztos benne, hogy a haja tiszta, mossa meg előző nap – a plusz egy nap könnyebben formázhatóvá teszi a hajat, mint a frissen mosottat. Készítse fel a bőrét azzal, hogy meggyőződik róla, hogy tiszta, elvégezte rajta a hámlasztást, hidratált és védett. Vigyen fel tetszés szerinti korrektort és alapozót, mielőtt elkezd az arcvonásainak kihangsúlyozására fókuszálni. Végül, ne feledje a körmeit – győződjön meg róla, hogy a körmök az ujjain és a lábujjain is vágva és reszelve vannak. Az én ragyogó sminkről szóló tippjeim a szemekre összpontosítanak, mivel a szemek kifejezőek, és azok képesek a legerősebb figyelemfelkeltő hatást elérni!

Játszadozzon a szemeivel

Számos különböző módja létezik, hogy ragyogóvá tegye a szemeit. Íme, néhány, a kedvenc, partikra, esküvőkre, vagy egy különleges randevús estére való smink tippjeim közül.

Füstös szemek

A füstös szemekkel történő megjelenés jelenti számomra azt a mindenképpen elengedhetetlen sminket, amire akkor van szükségem, ha ragyogóan akarok kinézni és úgy is akarom érezni magam! A hagyományos füstös szemekhez a szemhéjakon a szürke különböző árnyalatait használjuk, de a füstös hatást szinte bármely más szín árnyalataival el lehet érni. Mostanában a nyárra sok rózsaszín és lila füstös szem sminkkel találkoztam.

Ahhoz, hogy elérje ezt a szemhéj árnyékolási hatást, kövesse az alábbi lépéseket. Szüksége lesz egy világos színre a kiemeléshez, egy közepes sötétségű színre és egy sötétre, egy kis extra adag drámai hatásért. Például, létre tud hozni egy klasszikus füstös szem sminket egy ezüstszínű kiemelő színnel, egy közepes, szénszürke árnyalattal és egy sötét, szinte fekete színnel.

– Először— készítse elő a szemhéjait egy szemhéjalapozóval, annak érdekében, hogy a szemhéjfestéke a helyén maradjon, és ne kenődjön el a szemhéjráncban.

– Következő lépésben vigyen fel kiemelő színt a szemhéjak belső sarkaihoz és közvetlenül a szemöldök alá.

– Most vegye elő a közepes színárnyalatot és vigye fel végig a teljes szemhéjra.

– Most már készen áll rá, hogy a legsötétebb árnyalatot alkalmazza. Gyengéden vigye fel a legsötétebb szemhéjfesték árnyalatot a szemhéjránc vonalára. Amikor ezt a sminkelési technikát alkalmazom, hajlamos vagyok apró pamacsoló mozdulatokkal végigvinni a szemhéjfestéket a szemhéjránc vonalon, egy finom C vonalú ívet formálva.

– Az utolsó lépés a SATÍROZÁS. Fogja meg kedvenc (tiszta) szemhéjfesték satírozó ecsetét és menjen vele végig a szemhéján, ezzel összeolvasztva a színeket. Ez a lépés elengedhetetlen, mert a füstös szemeknél egyáltalán nincsenek éles vonalak.

Ez csak egy módja annak, hogy elérjük a füstös szemeket. A szépségiparban eltérő vélemények léteznek arról, hogyan érjük el a füstös szemeket. Néhány sminkmester azt mondaná Önnek, hogy csak egy nagyon sötét és egy nagyon világos színt használjon, és hagyja ki a közepes színárnyalatot. Mások azt mondanák, hogy több mint három színre van szükség. Ez a megjelenés arról szól, hogy Önnél mi az, ami működik, ezért ne féljen kísérletezni és szabja önmagára ezt a stílust!

Csillámló szemek

Egy másik módszer arra, hogy a szemeit kiemelje, ha egy kis csillámlást visz fel. Ezt megteheti úgy, hogy olyan kozmetikumokat választ, amelyek csillámló összetevőket tartalmaznak. Készíthet csillámló füstös szemet, ha olyan szemhéjfestéket használ, amely, csillogó, vagy fényvisszaverő összetevőket tartalmaz. Az egyik kedvenc szemsminkem egy kis csillámló arany a szemhéjakon, egy könnyed viola, vagy indigó színű árnyékkal a szemhéjránc vonalán. Ha készen áll a kísérletezésre, próbáljon egy kis csillámfényt adni a sminkjéhez. A csillámló szemceruzák és finom, csillámos szemhéjpúderek nagyon divatosak manapság!

Műszempillák

A ragyogási összetevők fokozásához lehetséges, hogy műszempillákat is szeretne kipróbálni. Hosszú út áll napjaink műszempillái mögött, nagyon élethűnek tűnnek és kényelmes a viseletük. Néhány dolog, amit meg kell fontolni, amikor a ragyogó sminkjéhez műszempillákat is használ:

– Eldöntheti, hogy soros műszempillát, vagy önálló tincses műszempillát választ. Az önálló tincses műszempillák természetesebb megjelenést nyújtanak, de hosszabb időbe telik a felhelyezésük. Amikor soros műszempillát keres, olyat válasszon, amelynek szálai éppen csak kicsivel hosszabbak és vastagabbak, mint a saját, természetes szempillái.

– Amikor soros műszempillát használ, mérje le őket és felhelyezés előtt, vágjon le a felesleges hosszúságából, hogy illeszkedjen a szemei formájához.

– Miután felhelyezte a műszempillákat, fesse ki őket egy réteg szempilla spirállal, hogy a műszempillák és az Ön saját szempillái egybeolvadjanak.

– Ha a műszempilla nem tökéletesen egy vonalban helyezkedik el a saját szempilláinak vonalával, az esetleges réseket töltse ki szemceruzával, vagy szemhéjfestékkel.

– Végül, ne tántorodjon el a műszempillák használatától, ha nem sikerül tökéletesen felhelyezni őket, ehhez szükség van egy kis gyakorlásra!

Hihetetlen szemöldökök

A ragyogó szemek megalkotásának befejező lépése a szemöldökökről szól. A kifogástalanul ápolt és megfelelő vonalú szemöldökök drámai hatást érnek el és megérik az erőfeszítést. Megfogadhatja tanácsaimat a csodás szemöldökökért, vagy akár belevághat egy professzionális szemöldök átalakításba is, hogy rákerüljön a megfelelő vágányra. Használja szemöldökpúder és szemöldökceruza kombinációját a drámai smink hatás elérésének utolsó lépéseiként.

Ragyogó smink a többi arcvonáshoz

Végezetül a ragyogó smink befejezéséhez használjon rúzst és ajakfényt. Az ajkai sminkelésénél gondoljon vissza Hollywood aranykorára. Próbálja kiemelni az „Ámor nyilát” – a kis „v” betűforma a felső ajka közepénél. Használjon szájkontúr ceruzát, és próbáljon vele egy még markánsabb szögű v-t kialakítani, ha eredetileg nem igazán olyan az ajakvonala. Ezután folytassa szájának kontúrozást, majd rúzsozza ki kedvenc színárnyalatával.

***

A ragyogó külsőre és csodás közérzetre nincs egy bizonyos recept, ami mindenkinél ugyanúgy működik. Arról szól, hogy játszadozik a külsejével és kísérletezik egyéni stílusával, hogy kihozza magából magabiztos énjént.

Szerző: Jacquie Carter, szépségápolási szakértő. Jacquie a Herbalife Szépségápolási Osztályának Igazgatója.


hu-HU | 2019.06.26. 19:07:58 | NAMP2HLASPX01